#AdoptTheGreenAttitude met Yves Rocher♡

Hello!

Als je me volgt op Instagram zal je het waarschijnlijk al gezien hebben. Ik werd uitgedaagd door Yves Rocher om een weeklang te leven met zorg voor onze planeet. Vorige week was ik op het event voor de lancering van hun ecoproducten. Ik liet me inspireren door allerlei tips en tricks om ecologischer & gezonder te lezen. Wist je dat er meer dan 8 miljoen ton plastic in de oceaan is? Shocking, right? Mij hebben ze alvast overtuigd om enkele kleine dingen in mijn leven aan te passen zodat ik leef op een manier die goed is voor zowel mezelf als het milieu.

Ecochallenge dag 1

Cva, een kleintje voor velen maar voor mijn ecologische voetafdruk een grote aanpassing. Plastic flessen probeer ik te bannen uit mijn leven. Ik drink dagelijks voldoende water en drink dus vaak enkele plastic flessen leeg per maand. Grosso modo maar liefst een 40-tal, veel te veel als ik het allemaal samentel. Vanaf nu gebruik ik een herbruikbare fles! Mega handig en dus beter voor het milieu!

Ecochallenge dag 2

Yves Rocher is al jaren één van mijn favoriete merken. Als tiener kocht ik vaak de parfums met snoepgeur en later evolueerde dit naar de geweldige make-up en verzorging van het merk. Vorige week stelde het merk hun nieuwe gamma ecoproducten voor. De shampoo heeft een frisse geur, om nog maar te zwijgen van de douchegels. En no worries ladies, je haar voelt zijdezacht aan! Wist je dat je met zo’n kleine tube maar liefst 30 keer je haar kan wassen?!

Ecochallenge dag 3

Vintage is al even aan zijn opmars bezig. Meer en meer mensen trekken naar tweedehands– of rommelmarkten om een pareltje op de kop te tikken. Maar wist je dat dit ook goed is voor het milieu? Waarom zou je je kleding weggooien als je het een tweede leven kan geven? Inderdaad!

Ecochallenge dag 4

Ik beken dat ik soms plastic zakjes of aluminiumfolie gebruik om mijn boterhammen mee te nemen naar mijn stage. *Guilty* – Vanaf nu ga ik terug old school door een brooddoos te gebruiken.

Ecochallenge dag 5

Mijn zus en ik zitten allebei samen op kot. We gaan zelden samen op boodschap. Wat betekent dat we elk een klein brood kopen waarvan we de vrijdagavond allebei iets minder dan de helft moeten weggooien. Tel opnieuw die weken eens op en je valt achterover. Ik koop nu meestal een groot boord waarvan ik de helft aan haar geef. En ja hoor, dat lukt behoorlijk goed! Ook probeer ik om minder eten weg te gooien. Als een yoghurt enkele dagen overtijd is, eet ik die toch nog op want daar is echt niks mis mee …

Ecochallenge dag 6

Guilty! Ik kies er vaak voor om ellenlange douches te nemen wat zorgt voor mega veel waterverspilling. Ik let er vaak op als ik scrub in de douche of mijn haar was, de kraan dicht te draaien. Vroeger dacht ik telkens dat het koud ging worden als het water niet bleef stromen, grote zever dus … Draai die kraan dicht!

Ecochallenge dag 7

Wist je dat de grootste impact op onze planeet van vlees komt? Ik ben een echte bourgondiër en eet dus vaak (lees: iets te veel) vlees. Lars op Belmodo vertelde me dat hij een weekend geen vlees at en dit totaal niet moeilijk is. Het is gewoon een kwestie van plannen. Groenten eten als basis. Veganistisch zal ik nooit worden maar minder vlees eten wel.

Ziezo, ik deed deze kleine bijdrages voor onze planeet en zal dit ook blijven doen.

Als laatste wil ik je nog een tip meegeven. Vrijdagavond keek ik naar een documentaire over onze oceanen op Netflix en it breaks my heart. A Plastic Ocean toont aan wat dat teveel aan plastic doet met onze planeet.

Wat doe jij om je steentje bij te dragen? Heb je nog tips voor mij? Let me know guys!

Geef een antwoord