Recept: een gezellige high tea met heerlijke appeltaart en een verfrissend drankje

Heb je binnenkort een gezellige high tea gepland? Geniet je graag van een stukje taart of ben je gewoonweg een zoetebek? Ontdek hier mijn favoriete receptje voor de heerlijkste appeltaart, smullen maar!

Wat heb je nodig?

(5 personen)

bereiding: 15 minuten ; oven: 25-30 minuten

3,5 appelen

2 eieren

4 eetlepels maïsolie

4 eetlepels melk

190 gram zelfrijzende bloem

6 eetlepels suiker

3 zakjes vanillesuiker

bloemsuiker

130 gram boter

1 chocolade-ei

1 bodem zanddeeg

Let’s do this!

Snij 3 grote appels in schijfjes. Verwarm je oven op 190 graden. Smeer je taartvorm in met boter.

Doorprik je bodem (zanddeeg) met een vork.

Meng je zelfrijzende bloem met 4 eetlepels suiker, melk, maïsolie, de zakjes vanillesuiker en 1 ei. Doe hierna het beslag in je taartvorm.

Leg appelschijfjes op het beslag in je taartvorm. Ik verspreid de schijfjes over de volledige oppervlakte.

Hierna maken we het krokantje. Neem een pan waarin je de boter smelt en 2 eetlepels suiker bijvoegt. Vervolgens neem je je pan van het vuur en roer je er 1 ei bij. Giet het over je beslag.

Bak de taart 25-30 minuten & enjoy!

Chocolate for the win!

Om je heerlijke taart nog af te werken, kun je kiezen voor chocoladeschilfers en/of bloemsuiker. Rasp je chocolade-ei in kleine schilfers. Knip een vorm uit, zoals een hartje, leg het op je taart en besprenkel het met chocoladeschilfers. Werk je dessert af met bloemsuiker. Als laatste rol je enkele sneetjes zanddeeg tot een piramide om op je taart te leggen. Dit zorgt voor een extra krokante afwerking.

Appel-infused water

Ik houd enorm van een verfrissend zomerdrankje dus koos ik voor één van mijn favorieten. Snij een halve appel in schijfjes, voeg het aan (spuit)water toe en zet het een uurtje in de koelkast. Je kunt het eventueel nog afwerken met wat munt.

Wat is jouw guilty pleasure?

Geef een antwoord